IT SUPPORT SPECIALIST

Heb jij jouw eerste werkervaring opgedaan in de ICT en wil je nu de volgende stap zetten in jouw ICT-loopbaan? Wij zoeken een enthousiaste, communicatief vaardige en gedreven support specialist die het leuk vindt om met de nieuwste technologieën te kunnen werken! Heb jij werkervaring in de ICT en wil je graag verder ontwikkelen in een snelgroeiend bedrijf met een leuke en flexibele werksfeer? Mail ons je CV en mogelijk krijg je een uitgenodiging om de mogelijkheden te bespreken.

OVER DEZE FUNCTIE

Als support specialist sta je de klant professioneel te woord en zorg je voor een duidelijke, correcte registratie en afhandeling van incidenten, vragen en verzoeken.

Als support specialist lever je support aan klant omgevingen bestaande uit onder andere Office 356, Hardware, Printing, Voice over IP, Beveiliging, In/Uit dienst van medewerkers, Servers, Active Directory, Private Cloud, Hosting en nog veel meer. We snappen dat je dat misschien niet allemaal kunt afhandelen maar daarom werken we in een team. Uiteindelijk moet het doel wel zijn dat je het grootste deel van de support vragen zelf kunt oplossen door het volgen van trainingen, raadplegen van documentatie, kennisbank of andere bronnen.

Al onze werkzaamheden registreren we in een ticket systeem voor verdere afhandeling en monitoring. Vanuit het ticket systeem zul je ook kunnen escaleren of een afspraak bij jou of een van onze medewerkers op locatie inplannen. Ook verwachten we dat je actief meedenkt in werkprocessen en waar mogelijk met ideeën komt om onze service alleen maar te verbeteren.

Afdeling: ICT Support & projecten
Project Locatie(s): Heerlen
Opleiding: MBO Niveau 4

OVER JOU

  • Je bent fulltime beschikbaar per september 2018 (startdatum in overleg);
  • Je hebt een afgeronde MBO ICT opleiding Niveau 4;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Kennis van Windows 8 (8.1) en 10 en server systemen;
  • Ervaring met het werken met Ticket systemen (kennis van Autotask is een pre);
  • Communicatief vaardig;
  • Bereid om naar klanten op locatie te gaan in het werkgebied (voornamelijk Zuid) Limburg;
  • Bereid om trainingen te volgen op het gebied van Office 356, Voice over IP, Alarm over IP en andere diensten en producten van B/Focused ICT-services als dat nodig is;
  • Je bent een fijne persoon om mee samen te werken en houdt van een grapje;

OVER ONS

B/Focused ICT Services werkt met name in het MKB-segment en overheid. Wij bedienen zo’n 300 zakelijke klanten in diverse sectoren in met name Zuid-Limburg. Denk daarbij aan auto gerelateerde bedrijven, tandartsen, bouw gerelateerd, zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, overheid, industrie, retail en nog veel meer.

Wij houden niet van te veel regels en geven je veel vrijheid. Daarbij komt ook eigen verantwoordelijkheid en dat is wel iets waar je mee om moet kunnen gaan. We hechten veel waarde aan de goede sfeer in ons team en verwachten dat iedereen daar zijn steentje in bijdraagt. Een leuke werksfeer is (naast het behalen van winst) een belangrijke doelstelling van ons bedrijf.

We hebben mooie en strakke werkplekken, je krijgt een laptop en telefoon(vergoeding). Later dit jaar zullen we ook gaan verhuizen naar een nieuw kantoor waarbij we het werksfeer voorbeeld nastreven van grote technologiebedrijven als Facebook en Google.

We nemen voor onze klanten de gehele ICT-dienstverlening uit handen en hun aanspreekpunt te worden voor al hun ICT gerelateerde vraagstukken. Met al onze klanten hebben we een jarenlange samenwerking of is dat het doel bij het winnen van nieuwe klanten. Wij hebben weinig verloop in ons klantenbestand, houden niet van langdurige contracten en adviseren klanten op een correcte manier om deze lange termijn relatie in stand te houden. Deze methode zorgt voor veel aanwas van nieuwe klanten die we ook weer in ons model moeten onderbrengen. Ons doel is de komende jaren uit te groeien tot een belangrijke ICT-speler in Limburg en wellicht daarbuiten.

Spreekt ons bedrijf en deze vacature je aan en voldoe je aan de criteria? Stuur je sollicitatie dan per mail naar kevin@b-focused.eu. Heb je nog vragen, bel dan met Kevin Sozanski op 045-3030003.

Wij zijn goed in ICT, daarom hebben we een bewuste keuze gemaakt ons debiteurenbeheer uit te besteden aan mensen die dit onderdeel wel leuk vinden. Onze Core Business is ICT daar zijn we sterk in, en daar willen we onze energie in steken!

Debiteuren 365