Twee monitoren kan productiviteit verhogen met 10 tot 30 procent

Je hebt het waarschijnlijk wel eens ergens gezien; een computer met twee schermen eraan verbonden. Nee, dat hoefde niet de werkplek van een computergeek te zijn. Waarschijnlijk was het iemand die snapt hoeveel malen efficiënter het is om met twee schermen te werken. Bij ons werkt iedereen op minimaal 2 schermen.

Vraag jezelf eens het volgende af: hoe vaak heb jij het idee dat je onhandig bezig bent en telkens van tabblad moet wisselen? Als je bijvoorbeeld iets moet overtypen, dan is het vele malen makkelijker om dit direct vanaf een ander scherm over te nemen.

Twee onderzoeken in de spotlight

Laten we er iets dieper op in gaan, zodat het duidelijk wordt waarom ik deze percentages citeer. Hieronder een aantal grote onderzoeken die ik wil uitlichten.

Onderzoek Jon Peddie

De resultaten uit dit onderzoek zijn nogal drastisch. Deze studie concludeert namelijk dat mensen die werken in de grafische vormgeving & multimediadesign een productiviteitstoename van maar liefst 42% ervaren door twee monitoren te gebruiken.

Dit onderzoek is zoals gezegd gedaan onder mensen die werken in grafische vormgeving & multimediadesign, dus de toename in productiviteit zal binnen jouw bedrijf waarschijnlijk lager liggen.

Maar stel je voor dat jouw medewerkers al 20% tot 30% productiever worden? Dat is namelijk wat de NY Times hier claimt. Ook niet mis. Misschien zijn deze cijfers wat extreem, misschien ook niet. In ieder geval, als je met het gebruik van twee schermen de productiviteit al met 10% verhoogd, maakt het nog een gigantisch verschil.

Onderzoek Dell

Uit onderzoek van hardware gigant Dell kwamen een aantal interessante bevindingen:

  • Gebruikers met twee schermen voerden hun opgedragen taken 2.5 seconden sneller uit dan de werknemers met slechts één monitor. Dat lijkt misschien als een willekeurig kleine hoeveelheid, maar 2.5 seconden bij iedere taak telt behoorlijk snel op.
  • ook niet geheel onbelangrijk: de gebruikers zelf vonden dat het veel beter was om met twee schermen te werken. Ze hadden het gevoel dat ze gemakkelijker en sneller hun informatie kunnen vinden.

De rekeningsom: zijn twee monitoren voor jouw medewerkers een goede investering?

Nu wordt het interessant. Ik hoor je namelijk al denken: wat kost het mij dan om mijn werknemers productiever te maken? Nou, helemaal niet veel.

Een nieuw scherm kost circa €150 per werkplek. Een scherm gaat circa 8-10 jaar mee. Stel je hebt 10 medewerkers, dan kost het je over een tijdspan van 10 jaar €1500. Dat is €1,25 per maand per medewerker… Daar staat een verhoging qua productiviteit van misschien wel 10 tot 30% tegenover.

Verder kunnen we bestaande schermen samenvoegen, dus stel je hebt 10 monitoren/werkplekken dan kunnen we de 10 schermen op 5 bestaande computers zetten en 10 nieuwe schermen kopen.

Conclusie

Hoe je het ook went of keert; twee monitoren voor je werknemers is waarschijnlijk één van de beste investeringen die je ooit gedaan hebt voor jouw bedrijf.

Neem contact op met B/Focused en wij maken vrijblijvend een prijsopgave voor je. Ook kunnen wij de monitoren direct bij jouw bedrijf bezorgen en aansluiten. Zo heb jij er geen omkijken naar.Geef een reactie