Websites optimaliseren voor Conversie

Als je een bezoeker op je website hebt dan wil je ervoor zorgen dat deze overgaat tot actie. Als de klant overgaat tot actie, dan spreken we over een conversie. Dit proces kunnen wij voor jou optimaliseren met onze conversie optimalisatie dienst.

Wij gaan er op een systematische manier voor zorgen dat bezoekers op jouw website converteren naar klanten. Doordat ze bijvoorbeeld een contactformulier invullen, telefonisch contact met je opnemen of direct online een product bij je kopen. Door de juiste data te analyseren met onze CRO-tools weten wij precies wat we moeten optimaliseren.

Waarom is Conversie Optimalisatie belangrijk?

Bezoekers naar je website krijgen kost tijd en geld. Het is dan ook zonde als bezoekers op je website geen actie ondernemen. Met conversie optimalisatie zorg je ervoor dat ze wél actie gaan ondernemen, waardoor ze uiteindelijk geld opbrengen voor jouw organisatie. Door de conversie te optimaliseren haal je meer rendement uit je internet marketing campagnes.

Zo kan een kleine conversie verbetering al heel gauw voor meer omzet zorgen. Laten we er een simpel rekensommetje bij nemen:

Je hebt een webwinkel die 1000 bezoekers per maand krijgt, van die 1000 bezoekers plaatsen 50 een bestelling met een gemiddelde orderwaarde van €100. Dat is €5000,- per maand met een conversiepercentage van 5%. Verhogen we dit conversie percentage met slechts 1%, dan betekend dat 10 bestellingen meer oftewel €1000,- extra omzet per maand.

De aanpak van B/Focused

Kleine aanpassingen kunnen al zorgen voor een hoger rendement. Met onze slimme tools achterhalen wij wat de bezoeker op je website en hoe we ervoor kunnen zorgen dat hij/zij gaat converteren naar een klant!

We nemen de website van je organisatie erbij en gaan vragen stellen zoals:

  • Tegen welke obstakels/bezwaren lopen je bezoekers aan?
  • Wordt de bezoeker aangespoord tot handelen met duidelijke Call-To-Actions (CTA)?
  • Kan de bezoeker eenvoudig navigeren door je site?
  • Vinden bezoekers snel waar ze naar op zoek zijn?
  • Hoe ervaren bezoekers je website?

Op basis van de resultaten van deze vragen gaan we verbeterpunten aanbrengen. Vaak zijn dit dingen als tekstuele wijzigingen, de kleur van de add-to-cart knop veranderen of de indeling van een contactformulier aanpassen. Met A/B testen kijken we welke varianten van dezelfde pagina het beste functioneren, de pagina die het best presteert wordt vervolgens genomen als hoofdpagina. Uiteraard communiceren we alles naar jou terug in een duidelijk rapportage, zodat de resultaten inzichtelijk worden voor jou.

Wil jij de conversie van je website optimaliseren?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie over diensten zoals bijvoorbeeld linkbuilding.

* Verplicht invulveld

Direct contact

Neem direct contact op met onze Internet Marketing specialist:

Kevin Sozanski

T: 045 303 0232
E: kevin@b-focused.eu