Social Marketing

De kunst is om je doelgroep zo efficiënt mogelijk te bereiken. Er zijn tal van marketing strategieën om dit te doen. Bijvoorbeeld zoekmachine marketing of content marketing. Om je doelgroep juist te benaderen moet je onder andere weten op welke kanalen zij zich begeven. Wij zoeken dit voor je uit en zorgen ervoor dat jouw bedrijf online resultaat boekt.

Samen gaan we ervoor zorgen dat social media eindelijk echt iets oplevert voor jouw organisatie. Het is dan ook niet ons doel om voor jou content en campagnes te maken. Ons doel is om ervoor te zorgen dat we extra verkopen, naamsbekendheid en vertrouwen realiseren bij je doelgroep.

De betekenis van Social Media Marketing

Bij Social Media Marketing wordt er gebruik gemaakt van verschillende social media platformen om met een doelgroep te communiceren. Platforms die veel gebruikt worden zijn onder andere Facebook, LinkedIn en Instagram. Omdat je doelgroep de mogelijkheid heeft om direct met jou te communiceren heeft deze marketingvorm een interactief karakter.

Het interactieve karakter zorgt ervoor dat social media marketing een dynamisch en uitdagend vakgebied is. Hoe zorg je ervoor dat de juiste boodschap gecommuniceerd wordt? Hoe reageer je op gefrustreerde klanten? Welke tone-of-voice gebruik je? Het is belangrijk om goed te weten wat je doet. Als je dit namelijk verkeerd aanpakt, dan kan dit desastreuze gevolgen hebben voor je bedrijf.

Waarom is Social Media Marketing belangrijk?

Iedereen zit tegenwoordig op social media. Ook de doelgroep die jij wilt bereiken. Wij geloven hierdoor dat social media marketing een toegevoegde waarde heeft voor ieder bedrijf. Daarnaast is social media is één van de eerste platformen waar gebruikers tegenwoordig naar zoeken als ze sales of support vragen hebben.

De aanpak van B/Focused

Allereerst gaan we je bedrijfsdoelstellingen helder in kaart brengen. Vervolgens bepalen we samen met jou op welke manier jij je wilt positioneren. Met een volwaardige strategie gaan we aan de slag en plaatsen we advertenties op kanalen als Facebook, LinkedIn, YouTube of Pinterest.

Afgezien van advertenties maken wij ook volledige content kalenders zodat jij ook een natuurlijke aanwezigheid hebt op social media. Het is namelijk van essentieel belang om social media niet alleen te zetten voor verkoop. Als jij jezelf alleen maar promoot dan haken je fans af.

Geavanceerde segmentatie

De targetting methodes die huidige social media platformen bieden zijn ongekend. Zo kan je doelgroep gesegmenteerd worden op onder andere de volgende eigenschappen:

  • Leeftijd;
  • Demografisch gebied;
  • Geslacht;
  • Functie / branche;
  • Inkomen;
  • Interesses;
  • Koopgedrag;
  • Et cetera.

Zoals je ziet zijn er een hoop opties om je doelgroep te bereiken. Hier zit dan ook meteen vaak de crux voor veel bedrijven die zelf aan de slag gaan met social media marketing. Het is een vak apart om je doelgroep juist te segmenteren op basis van je uitingen, op een manier die ervoor zorgt dat het geen geld kost, maar geld oplevert. Spendeer jij meer geld aan betaalde advertenties dan ze je opleveren? Neem dan contact met ons op via info@b-focused.eu of telefonisch via 045-303 0003

Wil jij het maximale uit Social Media halen?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of meer informatie.

* Verplicht invulveld

Direct contact

Neem direct contact op met onze Internet Marketing specialist:

Kevin Sozanski

T: 045 303 0232
E: kevin@b-focused.eu