4 awesome SEO tips voor 2019

SEO is al lang geen nieuwe speler meer, maar hij wordt wel steeds belangrijker. Informatie inwinnen via Google verplaatst zich steeds meer naar de voorgrond, en met dingen als Voice Search zal dit alleen maar gaan toenemen.

Kijk eens naar jezelf. Hoe vaak gebruik jij Google om antwoord te vinden op jouw vragen? Waarschijnlijk bijna dagelijks.

Dus wil jij ervoor zorgen dat potentiële klanten bij jou uitkomen als antwoord op hun bedrijfsgerelateerde vragen? Lees dan deze tips.

#1 Schrijf killer titels

SEO Tips Schrijf Killer Titels

Dit is in principe niets nieuws, maar de laatste jaren beginnen mensen er pas echt het belang van in te zien. Je titel is het eerste contactpunt, dus zorg dat hij de bezoeker direct pakt! Hierbij een aantal richtlijnen die je hier mee gaan helpen:

  • Stel een vraag
  • Gebruik een cijfer of statistiek
  • Noem een voordeel (of meerdere)
  • Laat zien wat de lezer aan je content heeft

Hulp nodig of wil je meer weten over het schrijven van pakkende, converterende titels? Laat dan een berichtje achter hieronder. Ik kan hier een volledig artikel aan toewijden of je persoonlijk helpen.

#2 Zorg voor razendsnelle laadtijden

SEO Tips Zorg voor snelle website laadtijden

Snelle websites zijn niet alleen gebruiksvriendelijk; ze scoren ook hoger in Google. Google vindt het namelijk belangrijk dat website bezoekers jouw website als plezierig ervaren. De laadtijd van je website is daarbij belangrijk.

Wil jij weten hoe je website presteert? Gebruik dan Google’s Page Speed Insight en je krijgt direct een snelheid rapport van je website.

Krijgt je een website een erg slechte score? Geef dan even een gil. Ook hierbij kunnen wij je helpen.

#3 Bestandsnamen & alt-tekst van afbeeldingen

SEO Tips Alt-tekst afbeeldingen

Deze wordt vaak over het hoofd gezien, maar is erg belangrijk. Als ik op jouw website kijk, vind ik dan afbeeldingen met bestandsnamen als IMG304.jpg? Als het antwoord “ja” is, dan laat je kansen liggen.

Als jij je bestandsnamen vernoemt naar relevante zoektermen, dan ranked Google je hoger op die zoekterm. Maar dat niet alleen; je wordt ook gevonden door mensen die naar afbeeldingen zoeken gerelateerd aan jouw zoektermen. Het komt vaak voor dat websites hierdoor veel extra bezoekers krijgen.

Dit geldt ook voor het toevoegen van je alt-tekst. Google kan namelijk nog iets niet echt plaatjes lezen, dus een alt-tekst met relevante zoektermen kan bijdragen aan jouw SEO. Daarnaast kunnen screen readers die alt-tekst ook hardop oplezen.

#4 Besteed het uit

Ja, hier is hij dan eindelijk dames & heren; de plug! Besteed het uit en bespaar zo een hoop tijd en kopzorgen. SEO is namelijk best wel ingewikkeld. Je kan er echter een hoop uit halen. SEO is marketingactiviteit met een hoge ROI door de relatief lage kosten. Zeker wanneer je het vergelijkt met traditionele marketingtools.

Vraag via onze website een gratis SEO scan aan. Met de gratis SEO Scan van B/Focused brengen we in kaart hoe je website in zoekmachine Google presteert.

Wij analyseren je website en leggen je uit uit hoe je hoger kunt scoren in Google. Wij mailen je een complete analyse met verbeterpunten. Met dit praktisch advies weet jij precies hoe je ervoor zorgt dat je in de toekomst betere resultaten haalt in Google.Geef een reactie