Maak kennis met Google Ads, dé tool voor online adverteren

Steeds vaker schakelen we internet in bij het zoeken naar diensten en producten. Online winkelen, “online shopping”, wordt alsmaar populairder. Ook wordt internet ingeschakeld om te zoeken naar winkels of assortimenten voordat men de stad in gaat om een fysieke winkel te bezoeken, het zogenaamde “voorkijken”.

Het zoeken via internet wordt in de meeste gevallen gedaan met behulp van de zoekmachine Google. Bij het ingeven van een of meerdere zoekwoorden geeft Google de zoeker de relevantste zoekresultaten.

Zoekers klikken vaak alleen op de zoekresultaten die op de eerste pagina van Google zichtbaar zijn. Er wordt nauwelijks gekeken naar de zoekresultaten op pagina 2, 3, enzovoorts. Het is dus van groot belang dat de link naar jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten op Google verschijnt.

Zoekmachine adverteren

SEA is een afkorting die staat voor Search Engine Advertising. Dit is de Engelse benaming voor zoekmachine adverteren. Met SEA kun je ervoor zorgen dat de link naar jouw website, in de vorm van een advertentie, direct bovenaan zichtbaar wordt in Google voor zoekers die zoeken op relevante zoekwoorden.

Het betekent simpelweg dat je betaalde advertenties plaatst op zoekmachines. Als zoekers op deze advertentie klikken, worden ze doorverwezen naar een pagina op jouw website. Dit hoeft zeker niet veel te kosten! Ga aan de slag met Google Ads, dé tool voor online adverteren.

Lees hieronder meer over de mogelijkheden en voordelen van het advertentieprogramma Google Ads.

Wat is Google Ads?

Google Ads, voorheen “Google Adwords”, is hét advertentieprogramma van ‘s werelds grootste online zoekmachine: Google. Google Ads maakt het mogelijk om advertenties (ads) te plaatsen op Google, ook voor jouw bedrijf! Google toont de advertenties bij relevante zoekopdrachten. Bij welke zoekopdrachten jouw advertenties getoond moeten worden, kun je met Google Ads zelf bepalen.

Google Ads biedt de mogelijkheid om verschillende advertentietypen in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Tekstadvertenties;
 • Google shopping-advertenties;
 • Display- of beeldadvertenties;
 • Gmail advertenties.

Waarom Google Ads?

In het advertentieprogramma Google Ads kun je campagnes gebruiken om je advertenties te organiseren en structureren. Op die manier kun je de juiste doelgroep bereiken op de juiste momenten, oftewel zeer gericht adverteren. Een campagne via Google Ads is een projectje met een specifiek doel (en specifieke doelgroep), voorzien van een begin-en mogelijk einddatum.

Het voordeel van campagnes is dat je advertenties kunt indelen in groepen, bijvoorbeeld per onderwerp. Je kunt per campagne bepalen wie de advertenties te zien krijgt op basis van verschillende targeting mogelijkheden. Zo kun je de advertentie in een specifiek geografisch gebied of bijvoorbeeld alleen op mobile devices tonen.

Bepaal zelf je budget

Bij Google Ads bepaal je daarnaast zelf je budget. Je betaalt alleen voor je advertentie als er op je advertentie wordt geklikt. Dit wordt ook wel Cost Per Click (= betalen per klik) genoemd. Iedere keer dat iemand op je advertentie klikt, betaal je een X-bedrag.

Het budget kun je aanpassen wanneer je dat zelf wil. Verder ben je met Google Ads niet gebonden aan een contract of iets dergelijks, wat betekent dat je je campagne(s) op ieder gewenst moment, zonder kosten, kunt stopzetten.

Ook zijn de resultaten (opbrengsten en kosten) van Google Ads meetbaar, per zoekwoord.

Gekeken kan worden hoeveel mensen je advertentie gezien hebben, hoeveel van deze bezoekers hebben doorgeklikt naar jouw website én of dit uiteindelijk tot verkopen/leads heeft geleid.

Wat B/Focused kan betekenen

Tijdens de opstartfase van de advertentiecampagne(s) zorgen wij ervoor dat alles in orde gemaakt wordt. Wij doen het volgende voor je:

 • Campagne(s) opzetten;
 • Wervende advertentieteksten creëren/schrijven;
 • Zoekwoordenonderzoek;
 • Conversies/doelen instellen;
 • Koppeling maken met Google Analytics;
 • Opzetten van de juiste landingspagina’s.

Zodra alles is opgestart gaan we de cyclische fase in, waarbij wij maandelijks het volgende herhalen:

 • De campagne proactief optimaliseren
 • Zoektermen filteren
 • Conversie optimaliseren van advertenties
 • De landingspagina’s op je website optimaliseren
 • Bijhouden en bijsturen van de advertentiecampagnes
 • Rapporteren van de resultaten

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op. We geven je graag inzicht in wat Google Ads voor jouw bedrijf zou kunnen opleveren.Geef een reactie