Documentatie

Uw documentatie goed beveiligd!

BEVEILIGINGSMAATREGELEN

Wij gebruiken de laatste standaarden om uw documentatie te beveiligen, bij verloop in ons personeelsbestand plannen wij iemand in om al onze master wachtwoorden aan te passen voor al onze klanten. Dit is een proces dat inmiddels enkele dagen werk kost maar uw beveiliging wachtwoorden zijn ons kostbaarste bezit wat we op alle mogelijke manieren beschermen en bewaken.

Ook gebruiken we unieke wachtwoorden voor al onze klanten, dat is soms wel lastig maar waar wij risico kunnen beperken doen we dat ook. Beter een beetje lastig dan een wachtwoord wat je bij meer dan 300 klanten kan gebruiken.

Documentatie is een van de essentiële zaken die wij als professioneel ICT bedrijf voor u regelen. Zonder goede documentatie kunnen wij niet werken. Niets zo vervelend wanneer je te horen krijgt “De medewerker die de verandering bij u heeft doorgevoerd is er vandaag niet en hij is de enige die het wachtwoord weet.” Om als team goede support en beheer uit te voeren is dagelijkse documentatie een van de kern processen van ons bedrijf, en wel om de volgende redenen:

Zeker bij calamiteiten is dit belangrijk, als u een storing bij ons meldt moeten wij niet nog gaan kijken hoe de omgeving in elkaar zit, van welke software leveranciers u gebruik maakt en hoe wij die kunnen bereiken.

Een goede documentatie scheelt dienstverlening tijd om tot een goede oplossing te komen en bespaart eventuele downtime voor uw medewerkers waarin zij niet (effectief) kunnen werken.

Goede documentatie voorkomt fouten van met name onze medewerkers als ze voor u aan het werk zijn. We leggen kritieke processen vast zodat we weten wat er speelt in uw omgeving en wanneer bepaalde processen voor u bedrijf kritiek zijn en wanneer niet. Zo kunnen we altijd effectief onze werkzaamheden plannen rekening houdend met de processen binnen uw bedrijf en op die manier bijvoorbeeld downtime op kritieke momenten voor uw bedrijf voorkomen door onderhoud goed te plannen.

Ooit iemand aan de telefoon gehad die niet meteen een wachtwoord kon geven? Niets is erger als ongedocumenteerde wachtwoorden door uw ICT leverancier…

Met onze documentatie hebben al onze medewerkers snel inzicht in hoe de omgeving in elkaar zit, wat de wachtwoorden zijn en hoe we zaken kunnen benaderen. Dit komt professioneel en betrouwbaar over wanneer u met ons communiceert.

Al onze basis processen leggen wij vast in procedures op ons Intranet zodat nieuwe medewerkers onze visie en procedures snel kunnen adopteren zonder dat het onze eigen medewerkers veel tijd kost, dit is een punt wat elk bedrijf natuurlijk kan toepassen.

Veel voorkomende problemen zetten wij in onze kennis database. Onze intelligente helpdesksoftware laat bij vergelijkbare problemen oplossingen zien uit andere tickets zodat medewerkers die nog niet bekend zijn met bepaalde problemen toch kunnen profiteren van vergelijkbare eerdere ervaringen .

Met goede documentatie kunnen we niet alleen veel meer bereiken maar we kunnen het ook bewijzen. Waar we bij nieuwe klanten vaak een achtergehouden documentatie van hun huidige ICT Partner tegenkomen is onze documentatie volledig transparant in te zien door de ICT medewerker binnen uw bedrijf.

Wij hebben geen geheimen en met onze transparantie stralen wij vertrouwen en professionaliteit uit en kunnen we bewijzen dat onze service beter is dan sommige van onze concurrenten.

Normaliter wijzen wij een vaste medewerker toe aan uw bedrijf voor alle planbare activiteiten. Een keer per jaar laten we echter een andere medewerker naar uw omgeving kijken. Zo controleren wij elkaar en beschikken altijd meerdere van onze medewerkers over kennis van uw bedrijf. Samen met een goede documentatie betekent verloop in ons personeelsbestand dan ook nooit kennisverlies over uw ICT infrastructuur.