Wachtwoord beheer als een Service

CASE STUDY: B/FOCUSED ICT SERVICES & WACHTWOORDEN

Als tech bedrijf beheren wij duizenden wachtwoorden voor onze klanten we documenteerden dit structureel in ons documentatieplatform maar we beschikten eigenlijk niet over goede tooling om dit proces te optimaliseren. Door de groei van ons bedrijf en daaraan gekoppelde klanten en hadden we steeds meer moeite wachtwoorden goed bij te houden en er snel over te beschikken wanneer we deze nodig hadden.

Omdat we niet wisten welk personeel welke wachtwoorden had bekeken deden we bij personeel wisselingen preventief voor al onze klanten de individuele beheer wachtwoorden aanpassen, een klusje van inmiddels enkele dagen werk. Uiteraard hadden we onze centrale documentatie maar maakte elke medewerker ook gebruik van eigen paswword tooling die zei zelf prettig vonden vinden zoals de diensten van Google, Apple of LastPass om maar enkele voorbeelden te noemen. Dat zorgde weer voor decentrale opslag van wachtwoorden waardoor iedereen wachtwoorden van leveranciers weer individueel bij moest houden. Het was wel werkbaar maar koste veel extra tijd door het niet effectief centraal opslaan van wachtwoorden. Als een medewerker een wachtwoord veranderd moest dat bij iedereen weer individueel worden bijgewerkt. Daarnaast konden we geen rechten instellen op welk personeel welke wachtwoorden mocht inzien. Wachtwoorden voor bijvoorbeeld de Salaris Administratie konden we dan weer niet in de centrale documentatie bijhouden omdat we natuurlijk niet willen dat de loonadministratie open ligt voor alle medewerkers.

Deze software is gecertificeerd conform de ISO 27001 certificering, de standaard voor informatiebeveiliging. Deze internationale norm is van toepassing op alle typen organisaties (bijvoorbeeld commerciële ondernemingen, overheidsinstanties, non-profitorganisaties). De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico’s voor de organisatie.

De oplossing:

Met deze wachtwoord beheer software bieden we klanten een veilige centrale oplossing om wachtwoorden te beheren en delen binnen uw bedrijf. Per medewerker wordt zowel een persoonljke als een centrale password vault aangemaakt. We kunnen groepen inrichten om alleen afdelingen of personen tot een bepaalde groep wachtwoorden toegang te geven. Wanneer iemand uit dienst gaat kunnen we een rapportage uitdraaien welke wachtwoorden alleen deze medewerker heeft ingezien. Daarnaast kunnen we nu overal automatisch gegenereerde individuele hexadecimale wachtwoorden inzetten die zelfs als we ze aan iemand laten zien niet te onthouden zijn voor een normaal mens. We werken nu enkele maanden met deze oplossing en het scheelt ons heel veel tijd, ook door de handige toolbar die volledig automatisch voor ons inlogt op sites.

Mogelijkheden in het kort:

……………………………………….

Eenvoudig wachtwoord beheer voor uw bedrijf:
  • Niet meer nodig om tientallen wachtwoorden te onthouden;
  • Sneller toegang tot websites en applicaties door automatisch inloggen;
  • Mappen aanmaken om uw wachtwoorden te organiseren in categorieën;
  • Automatische rapportage en audits om naleving en compliance van wachtwoord beleid te volgen;
Verbeter uw beveiliging met een goed wachtwoord beleid:
  • Regelmatig veranderen van wachtwoorden met sterke hexadecimale wachtwoorden om hackers te dwarsbomen;
  • Ontvang notificaties van alle wachtwoorden waar vertrekkende medewerkers toegang tot hadden zodat u makkelijk kunt voorkomen dat oude medewerkers nog toegang hebben tot bedrijfsdata;
  • Geeft u de mogelijkheden om per afdeling of persoon toegang te geven tot bepaalde typen wachtwoorden;
Gemakkelijk in gebruik met een mobiele app en browser extensies:
  • Gebruikers kunnen hun wachtwoorden snel en eenvoudig benaderen via mobiele apps op iOS en Android apparaten en automatisch inloggen op websites en apps van mobiele apparaten;
  • Browser extensies voor Google Chrome, Firefox, Edge en op Chromium gebaseerde browsers;
  • Goede gebruikers interface met automatische inlog, automatisch invullen en automatisch vastleggen van wachtwoorden;

Licentie Regels:

Dit abonnement is per lopende maand af te sluiten. Na elke maand wordt het abonnement automatisch verlengd.

Tussentijds kunt u altijd zonder problemen licenties op of neerschalen bij veranderingen in uw personeelsbestand. Volledig opzeggen is altijd mogelijk per lopende maand.

U kunt dit al vanaf 1 licentie afnemen.