Wat is Zoekmachine Marketing?

Het hulpmiddel om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines; zoekmachine marketing. Een ander woord voor zoekmachine marketing is ook wel “SEO optimalisatie” of “zoekmachine optimalisatie”.

Veel mensen zien tegenwoordig het belang in van internet marketing om via je website de juiste doelgroep te bereiken. Potentiële klanten vinden de weg naar je bedrijf dan veel sneller. Op langere termijn zorgt dit voor meer website verkeer, meer leads en ook meer omzet. B/Focused haar SEO specialisten helpen je graag verder.

Duidelijke strategie

Wanneer je bij ons start met zoekmachine optimalisatie gebeurt dat altijd vanuit een duidelijke strategie. Deze strategie wordt bepaald aan de hand van je doelstellingen. We starten altijd met een inventarisatie van je huidige situatie. Vervolgens brengen we in kaart wat we gaan optimaliseren aan je website, hoe we inhoud gaan aanpassen en hoe we gaan linkbuilden.

GRATIS Seo Scan

Met onze gratis SEO scan analyseren wij jouw website op meer dan 20 verschillende punten en geven we concreet advies waarmee jij hoger kan scoren in Google.

Onderdelen van onze zoekmachine marketing campagnes

Zoekmachine marketing is een vakgebied op zich. Het bestaat uit verschillende onderdelen die continu in beweging zijn en in een nauwe samenwerking zijn met elkaar. Wij zijn hier echter al jaren in gespecialiseerd, en weten precies hoe wij deze onderdelen bij elkaar brengen voor een harmonieus efficiënt geheel. Met als einddoel; samen naar online resultaat!

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Als u een hoge positie heeft in Google, heeft dit extreem veel invloed. Door recente onderzoeken wordt de invloed en het rendement van deze kosteneffectieve marketingvorm steeds bevestigd.

De kans op meer bezoekers hangt af van hoe hoog je scoort met je website in Google. Met Google Analytics kun je SEO resultaten steeds exacter meten. Vandaar het spreekwoord meten is weten. En in tegenstelling tot traditionele marketing is zoekmachine marketing volledig meetbaar!

Zoekmachine optimalisatie is een perfect hulpmiddel om te werken aan de naamsbekendheid van je merk. Hiermee kan jij je producten en diensten super goed onder de aandacht brengen. Ook worden bezoekers loyaler aan je bedrijf en zullen ze vaker terug keren naar je website (via re-targetting).

Waarom bedrijven adverteren in Google

Er zijn twee methodes waar je tussen kunt kiezen bij zoekmachinemarketing. Als eerste kan je kiezen om op je website de opbouw en de inhoud te optimaliseren voor zoekmachines. Je site zal op termijn beter scoren in de zoekresultaten door deze technische verfijning. De tweede optie is om advertenties te plaatsen in de zoekmachines (AdWords). Zo’n 98% van alle Nederlanders gebruikt Google als standaard zoekmachine, daarom is het slimmer om de website-optimalisatie en advertenties op deze zoekmachine te richten en niet op andere zoekmachines. De komende jaren is en blijft Google (naar ons idee) de grootste speler.

Hoe bepaal ik de zoektermen die voordelig zijn voor mijn bedrijf?

Voor het bepalen wat de meest succesvolle zoektermen zijn voor je bedrijf maken wij gebruik van een geavanceerd softwarepakket genaamd Ahrefs. Met dit hulpmiddel kunnen we snel zien hoe vaak bepaalde termen getoond worden en hoe vaak mensen op die term klikken.

Zoekwoorden onderzoek met Ahrefs

Als er veel naar de zoekwoorden gezocht wordt (Volume), en ze een hoge hoeveelheid clicks hebben, doen ze het goed. Woorden met relatief veel vertoningen, een veel clicks en een lage moeilijkheidsgraad (Keyword Difficulty) zijn de beste keuze. De zoekwoorden die je uitkiest, moeten wel commercieel interessant zijn en bij je site/bedrijf passen. Een marketingcampagne op jouw eigen bedrijfsnaam in een zoekmachine leidt vaak niet tot meer omzet.

GRATIS Seo Scan

Met onze gratis SEO scan analyseren wij jouw website op meer dan 20 verschillende punten en geven we concreet advies waarmee jij hoger kan scoren in Google.

Tips voor Zoekmachine Marketing

Zoals je waarschijnlijk al hebt opgemaakt uit dit artikel, is zoekmachine marketing een complex onderwerp. Om je er toch zelf al een stuk bij op weg te helpen, geven wij je hier een aantal cruciale tips die jou kunnen helpen om hoger te scoren in Google.

Inhoud is zeer belangrijk

Omdat Google moeilijk in afbeeldingen kan kijken, hechten ze de meeste waarde aan de tekst op je website. Dus voor een goed resultaat kan je het beste zorgen voor unieke content. We weten dat het heel verleidelijk is om tekst te kopiëren van andere sites, maar Google houdt niet van gekopieerde content dus doe dit niet. Als uw website actueel is en er uniek geschreven teksten op staan, kun je de websitebezoeker van de juiste informatie voorzien. Wij bouwen websites waarmee je gemakkelijk zelf de inhoud op je site kan aanpassen.

Richt de bouw van uw website op de bezoeker en niet op Google

Google begint steeds slimmer te worden. Dat merk je doordat Google niet meer te verleiden is met spam-content (door extreem veel zoekwoorden te gebruiken). In 2011 was dit wel nog mogelijk, maar nu zeker niet meer! Schrijf dus voor je bezoekers, niet voor Google. Dit doe je door je in te leven in de bezoeker en in wat hij zoekt en niet door te schrijven voor Google. Een website bouwen voor de vindbaarheid in Google is nog lang niet zo gemakkelijk. Een bezoeker die je website interessant vindt zal ook langer op je website blijven, vaker terugkeren en je pagina delen via social media, enzovoort. Hierdoor zal Google je website beter gaan waarderen. Het heeft tegenwoordig dus niet meer zoveel zin om je website klakkeloos aan te melden bij allerlei startpagina’s.

Update regelmatig je website

Google vindt websites met actuele content die vaak bijgewerkt wordt veel waardevoller. Je loopt veel kans dat je concurrent je in gaat halen als je website niet wekelijks met een nieuwtje ververst wordt. Dus alleen unieke content schrijven! Het is prima als je een nieuwsbericht van een andere site pakt, maar voordat je dit op je website plaatst, herschrijf dan eerst het bericht.

WordPress: een zoekmachine vriendelijk CMS

Content Management Systemen die niet zoekmachinevriendelijk zijn, is een veel voorkomend probleem, daarom kiezen wij voor WordPress. Dit is een open source CMS dat wel goed gelezen kan worden door Google. Je hoeft je dan geen zorgen te maken dat ‘titels’, ‘koppen’, en ‘beschrijvingen’ verkeerd worden ingesteld. Wat ook een groot voordeel is, is dat WordPress duizend plugins in haar directory heeft. Hierdoor hoeven we niet iedere functionaliteit helemaal vanaf nul te programmeren. Dit drukt de kosten aanzienlijk.

Websites geschikt voor mobiele apparaten

Responsive webdesign betekent: ‘een schaalbare site’. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je website goed zichtbaar is op verschillende schermen zoals: pc, laptop, tablet en/of mobiel). Het maakt dan niet uit op welk scherm de bezoeker je website bezoekt, en hij kan dan altijd zijn weg gemakkelijk vinden. Doordat de weg op je site gemakkelijk te vinden is, zal je zien dat bezoekers langer op je website blijven. Met als gevolg: geen frustraties!

 

Wil jij het maximale uit Zoekmachine Marketing halen?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of meer informatie.

* Verplicht invulveld

Direct contact

Neem direct contact op met onze SEO specialist:

Kevin Sozanski

T: 045 303 0232
E: kevin@b-focused.eu