Technische SEO Optimalisatie

Zoekmachines zijn heel geavanceerd tegenwoordig, maar ze lezen pagina’s op het web nog altijd anders dan mensen. Met onze Technische SEO Optimalisatie dienst zorgen wij ervoor dat zoekmachines jouw website perfect kunnen uitlezen. Dit zorgt ervoor dat je website hoger komt in Google. Het is belangrijk dat de techniek van je website in orde is, want dit is één van de basiselementen van SEO.

Heb jij niet aangegeven bij je techneut dat er aandacht moet zijn voor SEO, dan is de kans erg groot dat de techniek achter jouw website niet geoptimaliseerd is voor SEO. De sitestructuur kan gebrekkig zijn, de content is misschien slecht indexeerbaar en de kans op duplicate content is ook zeer aanwezig. Dit zijn allemaal factoren die je organische zoekresultaten en de groei van je online vindbaarheid belemmeren.

Technische audit SEO

Om de huidige status van jouw website te bepalen doen wij een SEO audit op je website. Om de website te auditeren gebruiken wij een tool die je website crawled. Tijdens het crawlen wordt de “technische gezondheid” van je website in kaart gebracht. Hierdoor krijgen we een compleet beeld van wat we kunnen verbeteren aan je website zodat deze hoger komt in Google. Hierbij nemen wij verschillende factoren mee:

  • De snelheid van je website. Het is belangrijk dat deze snel laadt;
  • Het juist toepassen van HTML tags zoals de META titels -en descriptions;
  • De kwaliteit van de inhoud. Deze wordt beoordeeld op de hoeveelheid woorden;
  • Of al je pagina’s goed geïndexeerd worden. Pagina’s die niet geïndexeerd zijn worden namelijk niet getoond in Google;
  • Dode links op -en naar je website. Dode links zijn links die naar pagina’s verwijzen die niet bestaan.

Uit onze SEO audit komt een overzichtelijk rapport dat in kaart brengt wat er allemaal verbeterd moet worden aan je website. Laat jij je website bouwen door ons? Dan zorgen wij er altijd voor dat deze volledig technisch SEO geoptimaliseerd is.

GRATIS SEO Scan

Met onze gratis SEO scan analyseren wij jouw website op meer dan 20 verschillende punten en geven we concreet advies waarmee jij hoger kan scoren in Google.

Praktische tips voor technische optimalisatie

Om ervoor te zorgen dat je een goede start maakt met je website krijg je bij deze een aantal tips van ons. Kom je ergens niet uit? Neem dan contact met ons op via info@b-focused.eu of bel 045 – 303 0003 en we helpen je graag verder.

Zorg dat je website Mobile-Friendly / Responsive is

Google vindt het belangrijk dat je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Hierbij hoort ook dat je website Mobile-Friendly of Responsive is. Er is namelijk niets zo vervelend dan een website die niet goed bruikbaar is op mobile devices. Vooral tegenwoordig, nu iedereen voortdurend op het web browset via zijn mobiele telefoon.

Optimaliseer de linkstructuur op je website

Vaak denken we alleen aan externe links van webpagina’s die naar je website verwijzen wanneer er over linkbuilding gesproken wordt, maar interne linking is ook ontzettend belangrijk. Door juist te linken op je eigen website zorg je er ook voor dat bepaalde pagina’s op je site hoger scoren in Google. Daarnaast draagt het bij aan de gebruiksvriendelijkheid van je site als de bezoeker gemakkelijk door je site kan navigeren.

Plaats belangrijke zoekwoorden in de Alt-text van afbeeldingen

Iets wat vaak 0ver het hoofd wordt gezien, zijn de data die afbeeldingen met zich meedragen. Bij afbeeldingen kan er een Alt-text worden meegegeven die belangrijk is voor Google. Deze alt-text zorgt er bijvoorbeeld voor dat je afbeeldingen vaker getoond worden in de resultaten van het afbeeldingen gedeelte van Google.

Installeer een SSL-certificaat op je website

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de communicatie tussen de bezoeker en jouw website beveiligd is. Dit vindt Google belangrijk, dus zorg er altijd voor dat jouw website dit heeft. Alle websites die wij bouwen worden standaard voorzien van een SSL-certificaat.

Ben skeptisch

Wij komen heel vaak bedrijven tegen die allerlei beloftes maken wanneer ze een nieuwe website bouwen voor hun klanten. Ze roepen dingen als “onze websites zijn volledig SEO geoptimaliseerd en wij garanderen top posities in Google!” Ja, de techniek achter je website is belangrijk voor Google, maar het is enkel de basis. Ik zal je uit je droom helpen; je gaat niet hoog scoren in Google als je linkbuilding profiel niet sterk genoeg is en de inhoud op je website niet relevant en actueel is.

Wil jij het maximale uit zoekmachine marketing halen?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of meer informatie.

* Verplicht invulveld

Direct contact

Neem direct contact op met onze Internet Marketing specialist:

Kevin Sozanski

T: 045 303 0232
E: kevin@b-focused.eu