Zoekwoorden onderzoek

De kunst van zoekmachine marketing is om ervoor te zorgen dat gebruikers bij jouw bedrijf uitkomen wanneer ze zoeken naar diensten/producten die gerelateerd zijn aan jouw bedrijf. Het is niet alleen een kwestie van proberen om zoveel mogelijk bezoekers naar je website te krijgen. De bezoekers moeten namelijk wel relevante bezoekers zijn. Want als bezoekers uiteindelijk niets van jouw bedrijf willen kopen, heb jij er vrij weinig aan.

Het nut van zoekwoorden onderzoek

Het begint allemaal met iemand die een zoekterm intypt in een zoekmachine. Je wilt dat jouw website dan bovenaan staat, want des te hoger je website in de zoekresultaten verschijnt, des te vaker mensen erop klikken.

Door middel van zoekwoorden onderzoek kan je zien hoe vaak naar een term gezocht wordt, hoeveel procent van de bezoekers doorklikt naar de pagina’s die getoond worden, en hoe moeilijk het is om op pagina één van Google te komen. Cruciale data die het een stuk makkelijker maakt om straks een goede zoekmachine marketing campagne op te zetten die zorgt voor online resultaat.

GRATIS SEO Scan

Met onze gratis SEO scan analyseren wij jouw website op meer dan 20 verschillende punten en geven we concreet advies waarmee jij hoger kan scoren in Google.

Wat maakt een zoekwoord relevant?

Het heeft weinig nut als je website hoog staat in Google bij zoekwoorden die niet relevant zijn voor jouw bedrijf. Maar hoe bepaal je nou wat een zoekwoord relevant maakt? Bij een zoekwoorden onderzoek zorgen wij ervoor dat ze voldoen aan de onderstaande eigenschappen:

  • Ze zijn relevant voor je doelgroep;
  • Ze bieden waarde voor je bedrijf;
  • Er wordt vaak naar gezocht in zoekmachines;
  • Het is haalbaar om bovenaan te komen in Google.

Tijdens het zoekwoorden onderzoek houden wij rekening met deze factoren, en meer. Na deze zoekwoordenanalyse weten wij exact welke zoekwoorden we in de tekst en links van én naar jouw website gaan verwerken.

Concurrentieanalyse: leren van je concullega’s

Het is tegenwoordig mogelijk om te zien op welke zoekwoorden je concurrenten scoren. Dit is belangrijke data die je kan inzetten om ervoor te zorgen dat jij je concurrentie uit het water blaast.

Wij kunnen de volgende data van concurrenten voor jou achterhalen:

  • Het linkbuilding profiel van hun website;
    • Welke sites linken naar hen & welke anchor teksten hierbij worden gebruikt;
  • De zoekwoorden waarmee bezoekers op hun pagina terechtkomen;
  • Welke van hun pagina’s het meest bezocht worden;
  • Voor welke zoektermen ze betalen met Google AdWords.

Een concurrentieanalyse kan blinde vlekken blootstellen en veel waardevolle informatie geven bij het opzetten van een zoekmachine marketing campagne. Als de analyse voltooid is, begrijp jij wie online het meest zichtbaar is in jouw industrie, welke zoekwoorden voor hen waardevol zijn en welke backlink strategieën werken. Cruciale informatie die wij dan gebruiken om jouw online vindbaarheid te vergroten.

Wil jij het maximale uit zoekmachine marketing halen?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of meer informatie.

* Verplicht invulveld

Direct contact

Neem direct contact op met onze Internet Marketing specialist:

Kevin Sozanski

T: 045 303 0232
E: kevin@b-focused.eu